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醤油の伝統醸造継承と栄養機能性について― 茨城県常陸太田市「ヨネビシ醤油」の事例 ―
https://ic.repo.nii.ac.jp/records/2000049
https://ic.repo.nii.ac.jp/records/2000049712f3ecd-e700-4b82-98b1-66b357593140
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
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Item type | 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1) | |||||||||||
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公開日 | 2024-02-01 | |||||||||||
タイトル | ||||||||||||
タイトル | 醤油の伝統醸造継承と栄養機能性について― 茨城県常陸太田市「ヨネビシ醤油」の事例 ― | |||||||||||
言語 | ja | |||||||||||
タイトル | ||||||||||||
タイトル | A study on the inheritance of traditional soy sauce brewing and nutritional functionality - Case study of Yonebishi Shoyu in Hitachiota City, Ibaraki Prefecture - | |||||||||||
言語 | en | |||||||||||
言語 | ||||||||||||
言語 | jpn | |||||||||||
キーワード | ||||||||||||
言語 | ja | |||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||
主題 | γ-アミノ酪酸 | |||||||||||
キーワード | ||||||||||||
言語 | ja | |||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||
主題 | 発酵食品 | |||||||||||
キーワード | ||||||||||||
言語 | ja | |||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||
主題 | 地域資源 | |||||||||||
キーワード | ||||||||||||
言語 | ja | |||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||
主題 | 循環型産業 | |||||||||||
資源タイプ | ||||||||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||||||||
資源タイプ | departmental bulletin paper | |||||||||||
著者 |
坂倉, 有紀
× 坂倉, 有紀
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抄録 | ||||||||||||
内容記述タイプ | Abstract | |||||||||||
内容記述 | This paper reports on the case study of Yonebishi Shoyu Co., Ltd. regarding the brewing and succession of soy sauce production, one of Japan’s traditional industries. We examined both the regional contributions of Yonebishi Shoyu Co., Ltd.’s and their involvement in recycling-oriented industries. Furthermore, we considered the nutritional functional components of soy sauce, with a particular focus on gamma-aminobutyric acid (GABA), measuring the GABA content in each Yonebishi soy sauce product. The results showed that the longer the brewing period, the higher the GABA content. | |||||||||||
言語 | en | |||||||||||
書誌情報 |
ja : 茨城キリスト教大学紀要 II.社会・自然科学 en : Journal of Ibaraki Christian University II. Social and Natural Sciences 巻 57, p. 195-201, 発行日 2023 |
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出版者 | ||||||||||||
出版者 | 茨城キリスト教大学 | |||||||||||
言語 | ja | |||||||||||
出版者 | ||||||||||||
出版者 | Ibaraki Christian University | |||||||||||
言語 | en | |||||||||||
ISSN | ||||||||||||
収録物識別子タイプ | PISSN | |||||||||||
収録物識別子 | 1342-6370 |